MUP: Laž je da smo otvarali poštu Narodne stranke iz Vranja

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u četvrtak je demantovano da je policija otvarala pismo koje je stiglo u sedište Narodne stranke i pozvalo tu stranku da u dnevnopolitičkim obračunima "prestane sa lažima, zloupotrebom policije i obmanjivanjem javnosti".

- Ističemo da su netačni navodi generalnog sekretara Narodne stranke Stefana Jovanovića da je policija otvarala pismo koje je stiglo u sedište te stranke potkrepljujući to pečatom MUP-a na pošiljci - navodi se u saopštenju MUP-a.

Pečat na pomenutoj pošiljci, kako navode, označava da je pošiljka stigla u zgradu Narodne Skupštine i da je po standardnoj proceduri, kontradiverziono pregledana, bez otvaranja i čitanja sadržaja pošiljke.

MUP napominje da se na isti način, prema utvrđenoj proceduri, odnosno Uredbi o određivanju poslova bezbednosne zaštite određenih lica i objekata i Uputstvu o načinu obavljanja istih poslova, prilikom prijema pošiljki u objekat koji se bezbednosno štiti ili obezbeđuje, u ovom slučaju Narodna skupština RS, "vrši KD pregled svih pošiljki a one koje nemaju sumnjiv sadržaj overavaju se štambiljem KD pregledano".

- Zašto je pismo dostavljeno u Narodnu skupštinu RS, a ne u prostorije Narodne stranke, koja i nije parlamentarna stranka, nije pitanje za MUP Srbije - zaključuje se u saopštenju.

Podsećanja radi, Iz Gradskog odbora Narodne stranke u Vranju saopšteno je da se 20. januara ove godine desio slučaj otvaranja pošiljke koju je predsednik odbora u Vranju Đorđe Ristić lično, na šalteru pošte u Vranju, predao adresiranu na centralu NS u Beogradu.

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović zatražio je od direktora policije Vladimira Rebića "da hitno utvrdi po kojem osnovu MUP otvara i proverava stranačku poštu Narodne stranke i da ga o tome obavesti pisanim putem".

Najnovije vesti