NS: MUP da objasni zašto kontroliše našu stranačku poštu iz Vranja

Iz Gradskog odbora NArodne stranke u Vranju saopšteno je da se dana 20. januara ove godine desio slučaj otvaranja pošiljke koju je predsednik odbora u Vranju Đorđe Ristić lično, na šalteru pošte u Vranju, predao adresiranu na centralu NS u Beogradu.

- Ista pošiljka je stigla u centralu Narodne stranke u Ulici Njegoševoj 76 u Beogradu, otvorena, sa pečatom MUP-a na kome piše "pregledano" - naveo je Ristić u saopštenju, uz medijima dostavljen kovarat sa pomenutim pečatom.

Ristić navodi da je ovakav skandal "u poslednje vreme nezabeležen" i da "samo govori o tome da je strah vlasti od nadolazećih promena svakim danom sve veći".

- Ovo nas neće uplašiti i pokolebati da nastavimo sa jačanjem infrastrukture stranke, radom na terenu, kao i da nastavimo sa otvorenim kritikama ove do sada najnesposobnije i najbahatije vlasti u novijoj srpskoj istoriji, a koja poprima ozbiljne obrise diktature - naveo je Ristić.

Jovanović: Rebić da objasni zašto policija otvara pisma

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović zatražio je od direktora policije Vladimira Rebića "da hitno utvrdi po kojem osnovu MUP otvara i proverava stranačku poštu Narodne stranke i da ga o tome obavesti pisanim putem".

- Podsećam Vas da je Ustavom Srbije tajnost pisama nepovrediva“ - naveo je Jovanović u pismu Rebiću.

On je precizirao da je početkom ove radne nedelje na adresu Narodne stranke stigla otvorena koverta, jasno naslovljena na Narodnu stranku, a upućena od predsednika stranačkog odbora u Vranju.

- Na koverti se, pored poštanskih pečata i jasno naznačene adrese Narodne stranke, nalazi i pečat „MUP REPUBLIKE SRBIJE — PREGLEDANO“ - dodao je Jovanović.

Najnovije vesti