MUP: Bez prijava o prodaji lažnih testova na koronu u Vranju i Nišu

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je da policijske uprave Vranje i Niš nisu dobile prijave u vezi sa prodajom falsifikovanim negativnim PCR testovima koji se, prema pisanju severnomakedonskih medija, mogu za 65 evra kupiti na niškom aeordromu i benzinskim pumpama u Vranju.

Iz MUP-a navode da su obavestili nadležna tužilaštva po čijem nalogu će policija preduzeti sve neophodne radnje na utvrđivanju tačnosti pisanja medija.

U vezi s istim navodima oglasili su se nadležni iz Aerodroma Srbije koji tvrde da "ne poseduju bilo kakva saznanja o tome", kao i da je terminalna zgrada aerodroma "pod stalnim nadzorom".

- Terminalna zgrada aerodroma Konstantin Veliki u Nišu se nalazi na području graničnog prelaza i pod stalnim je nadzorom pripadnika stanice granične policije i službe obezbeđivanja aerodroma.

Objekat je pokriven 24-časovnim video nadzorom - navedeno je u saopštenju.

Aerodromi Srbije ističu da ne poseduju bilo kakva saznanja da se na niškom aerodromu prodaju bilo kakvi testovi ili potvrde o urađenim testovima.

- U trenutku kada je kontakt putnika i aerodromskog osoblja sveden na minimum usled primena mera prevencije, gotovo je nemoguće da se to dešava unutar zgrade - napominju u Aerodromima Srbije.

Vlada Severne Makedonije najavila je da će od petka 26. juna otvoriti sve granice bez potrebe za PCR testom i karantinom.

Jedan makedonski portal ranije je objavio da su građani Severne Makedonije, koji se vraćaju u svoju domovinu preko niškog aerodroma, prijavili makedonskim službama bezbednosti da navodno "imaju mogućnost da na niškom aerodromu kupe falsifikovani negativni PCR test za 50 evra", a da se isti takav negativan test za 65 evra navodno "lako može kupiti na vranjskim benzinskim stanicama".

Najnovije vesti