Mud Factory prikuplja novac za snimanje u legendarnom studiju

Metal bend Mud Factory iz Vranja prikuplja nedostajuća sredstava za produkciju albuma u čuvenom švedskom studiju Fredman, potvrdio je u izjavi za Vranje News basista benda Nemanja Stanković.

Za momke iz benda ovo je "šansa koja se ukazuje jednom u sto godina", pa su s tim ciljem pokrenuli IndieGoGo kampanju kako bi mogli da plate produkciju svog prvog LP albuma.

Njima je svaka pomoć dobrodošla, pa pozivamo sve ljude dobre volje da se priključe u prikupljanju sredstava.

Nemanja za Vranje News kaže da je grupa za 4-5 dana na ovaj način prikupila 255 od potrebnih 2.500 dolara, koliko im nedostaje za mix i mastering albuma kod Fredrika Nördstroma, čuvenog metal producenta i vlasnika studija Fredman (u ovom studiju albume su snimali poznati metal bendovi poput At the Gates, In Flames, Architects, Bring Me the Horizon, HammerFall, Dimmu Borgir, Opeth, Arch Enemy, Soilwork...).

- Kota od 255 dolara je nešto što smo očekivali za prvih nekoliko dana.

Nadam se da ćemo uspeti da dođemo do 2.500 dolara, imamo još 25 dana da to prikupimo; pokušavamo da dođemo do novca i na neke druge načine, plaćamo reklame na društvenim mrežama, pokušavamo da animiramo ljude, probaćemo i kod nekih privatnika, ljudi dobre volje.

Čovek je pristao da nam radi produkciju, čak nam spustio cenu, što je super stvar i ne bi trebalo da propustimo takvu šansu - kaže Nemanja za Vranje News.

Mud Factory je svoj prvi album pod nazivom "The Sins of Our Fathers" snimio u januaru ove godine u studiju Devotion u Beogradu.

Potrebno je sada da se master snimak kompletira u studiju Fredman.

PROFIL

Mud Factory je metal bend osnovan u Vranju krajem 2012. godine. Za kratko vreme bend je ostvario niz zapaženih nastupa, od kojih se izdvajaju drugo mesto na 34. Požarevačkoj gitarijadi, nastup na Reload festivalu, Balkan Streets festivalu, kao i osvojeno prvo mesto na 47. Zaječarskoj Gitarijadi. Krajem juna 2013. godine snimili su EP pod nazivom "Born For Doom", u produkciji studija 3x2. Godine 2014. pobedili su u Kragujevcu na Wacken Metal Battle takmičenju, i nastupom u super finalu istoimenog takmičenja u Zadru. Aprila 2015. godine Mud Factory izdao je EP pod nazivom "Project Extinction", za Nocturne media, nakon čega su usledile svirke po regionu kao vid promocije pomenutog izdanja. Članovi grupe su Stefan Milanović (vokal), Milan Stefanović (gitara), Nemanja Stanković (bass gitara) i Vanja Seneši (bubanj).

Najnovije vesti