Momirović u Vranju: Leon Conditors doprinosi akciji Bolja cena FOTO/VIDEO

Nakon odlaska kompanije Geox iz Vranja uspeli smo da zaposlimo oko 600 ljudi, a prioritet za ovaj grad je dovođenje novog investitora koji bi zaposlio minimum 700 - 800 radnika, izjavio je u utorak u Vranju ministar trgovine u tehničkom mandatu Tomislav Momirović.

On je u pratnji predsednika Privremenog organa grada Vranja Slobodana Milenkovića obišao kompaniju Leon Conditors u Vranju.

Tom prilikom, Momirović je potencirao da su sa lokalnom samoupravom "realizovani brojni projekti".

"Kompanija Leon Conditors učestvuje u akciji Bolja cena, čime se stvaraju uslovi za kupovinu proizvoda po nižim cenama, a samim tim otvaraju mogućnosti za uštedu građanima Vranja.

Cilj nam je da prosečne plate porastu na 1.400 evra, da penzije budu 600 evra", rekao je Momirović u Vranju.

Ilija Stojanović, PR kompanije Leon Conditors, rekao je da je ono na šta su posebno ponosni u Leonu - nagrada Privredne komore Srbije za uspešno poslovanje u 2023. godini.

"U prethodnoj godini u okviru našeg trgovinskog lanca otvorena su četiri nova objekta - dva u Nišu i po jedan u Kruševcu i Smederevu.

Na taj način nastavljamo sa trendom širenja naše maloprodajne mreže, utičemo na smanjenje nezaposlenosti.

Tako ćemo nastaviti i u narednom periodu", rekao je Stojanović.

Predsednik Privremenog organa grada Vranja Slobodan Milenković kazao je da sam podatak da je Leon Conditors u prethodnih šest godina otvorio petnaest prodavnica u Srbiji dovoljno govori.

"Nesporna je namera daljeg ulaganja i investiranja.

Lokalna samouprava kroz Lokalni akcioni plan za zapošljavanje podržava pre svega mala i srednja preduzeća.

Velika zahvalnost preduzeću Leon Conditors za sve što čini za naš grad, jer su oni društveno odgovorna kompanija u smislu koja podržava sve manifestacije grada, kao i humanitarne akcije", kazao je Milenković.

Kompanija Leon Conditors u Vranju zapošljava 570 radnika.

Leon Conditors

Ova vranjska kompanija osnovana je 1997. godine. Osnovna delatnost preduzeća je trgovina na veliko i malo. Prvi objekat je otvoren 1998. godine. Godine 2005. LION-NT počinje proizvodnju konditorskih proizvoda, što je i bio razlog promene naziva firme u Leon Conditors. Godine 2007. godine otvoren je drugi, a 2010. godine i treći maloprodjani objekat. U 2011. godini proizvodnja konditorskih preorijentisana je u proizvodnju pekarskih proizvoda za snabdevanje sopstvenih objekata. Nedugo zatim je proširen asortiman, tako da danas u supermarketu Leon Evropa imamo svoju pekaru koja proizvodi i prodaje široki asortiman slatkih i slanih proizvoda. Market broj 2 zatvoren je i renoviran 2015. godine u jedinstveni restoran brze hrane, pekarskih i poslastičarskih proizvoda sa najnižim cenama u gradu – Leon Food. Od 2017. godine se krenulo sa novim konceptom – diskont i otvoreno je još 15 novih objekata do kraja 2022. godine. Bez obzira na ekonomsku krizu koja i dalje opterećuje tržišno poslovanje, Leon Conditors d.o.o. i dalje ima ambiciju da širi svoju maloprodajnu mrežu i mrežu Food-ova, zapošljava nove radnike i time znatno doprinese smanjenju broja nezaposlenih u lokalnoj sredini u kojoj posluje, navode iz kompanije. Osim dobrom uslugom i jedinstvenim privilegijama, Leon Conditors privlači brojne potrošače i povoljnim cenama. Učestale su vikend akcije, šok cene, redovne dvonedeljne liflet akcije, nedeljne akcije, nagradne igre, promocije, degustacije i pokloni odlikuju objekte Leon Conditorsa.

Najnovije vesti