Moleban i litija podrške srpskom narodu u Crnoj Gori u petak u Vranju

Moleban i litija ulicama Vranja u znak podrške sveštenstvu i vernom narodu Srpske pravoslavne crkve (SPC) koji protestuju u Crnoj Gori biće održana u petak 10. januara.

Moleban je zakazan za 18.30 časova, a litija će, prema najavama, krenuti u 19 sati.

Organizator skupa je Pravoslavna eparhija vranjska, a poziv Vranjancima upućen je preko društvenih mreža i Fejsbuk grupe "Litija podrške srpskom narodu u Crnoj Gori".

- Srpska pravoslavna crkva – Pravoslavna eparhija vranjska sa sveštenstvom, monaštvom i verujućim narodom pozivaju vas da u što većem broju dođete u portu Sabornog hrama Svete Trojice u Vranju, kako bismo pružili podršku srpskom narodu u odbrani svetinja u Crnoj Gori.

Posle molebana, koji će biti održan u Sabornom hramu, planirana je litija ulicama grada gde će okupljeni narod na miran i dostojanstven način izraziti svoje nezadovoljstvo zbog skorašnjih dešavanja u Crnoj Gori – navodi se u pozivu.

Podsetimo, 5. januara u prisustvu velikog broja vernika grada Vranja i okoline, sveštenstva i monaštva, u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju već je služen moleban za spas vernog naroda i svetinja u Crnoj Gori.

Moleban je služio Episkop vranjski Pahomije koji je tom prilikom najavio predstojeći skup podrške.

Najnovije vesti