Mnogo iznenađenja Turističke organizacije u okviru Dečje nedelje

U proslavu Dečje nedelje, koja je počela u ponedeljak i trajaće do petka 5. oktobra (pod sloganom „Moje je pravo da živim srećno i
zdravo za odrastanje bez nasilja“), uključila se i Turistička organizacija Vranja (TOV) koja planira niz aktivnosti.

- Ideja je da predškolska i školska deca, od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, u periodu od 12 do 14 sati, na šetalištu ispred Info centra TOV-a, iskažu svoju kreativnost kroz crtanje, ples, igru i druženje na otvorenom.

U svakoj od ovih aktivnosti potenciraće se druženje i život bez nasilja, sa mnogo ljubavi i međusobne tolerancije dece, ali i ostalih članova porodica.

Cilj manifestacije je stvaranje uslova za bezbrižno odrastanje dece, bez nasilja, ali i usmeravanje pažnje odraslih na njihove potrebe i prava - navode iz TOV-a.

Takođe, dodaju, važno je pokazati da su prava sve dece ista, bez obzira na pol, uzrast, veroispovest , nacionalnost ili zdravstveno stanje.

- Za najmlađe smo pripremili klovna koji će ih zabavljati, plesnu grupu, bojice i papire, decu koja će svirati i pevati, ali i zanimljive nagrade za mališane koji žele da učestvuju u nekoj od aktivnosti - saopštavaju iz TOV-a

Najnovije vesti