Biblioteka pripremila program za najmlađe povodom Dečje nedelje

Povodom tradicionalne manifestacije "Dečja nedelja", koja je počela u ponedeljak, Gradska biblioteka Bora Stanković u Vranju pripremila je program za najmlađe.

U utorak u 11 sati u prostorijama Bibilioteke biće održana interaktivna radionica sa decom i učešćem pisca Stevana Miloševića.

U sredu 3. oktobra, u sali Doma vojske u Vranju sa početkom u 13 sati, biće odigrana predstava "Žurka kod Plavog zeca".

Moto ovogodišnje Dečije nedelje je "Moje je pravo da živim srećno i zdravo - za odrastanje bez nasilja".

Dečji savez grada Vranja tradicionalnu Dečju nedelju organizuje pod sloganom „Detetu puno ljubavi treba, da srećno raste, da gradi svet, nikad mu nemoj saseći krila, podrži svaki njegov let“. Za ponedeljak 1. oktobar predviđena je poseta osnovnim školama Jovan Jovanović Zmaj i Radoje Domanović, u okviru koje će predstavnici Dečjeg saveza podeliti prvacima tradicionalne „dobrodošlice“. Tokom manifestacije, Dečji savez grada Vranja će u 9 osnovnih škola na teritoriji Grada Vranja podeliti 555 „dobrodošlica“. Biće organizovane tri kreativno–edukativne radionice, kao i niz sportskih aktivnosti u saradnji sa Vranjskim stonoteniskim klubom „Top spin“ i Karate klubom „Vranje“. Aktivnosti povodom Dečje nedelje biće realizovane u periodu od 1. do 5. oktobra.

Najnovije vesti