Mladi, prijavite se za dijalog sa gradonačelnikom i predstavnicima vlasti

U Vranju bi u novembru konačno trebalo da dođe do konkretnijeg dijaloga mladih i predstavnika lokalne vlasti, koji je duži niz godina unazad izostajao iz raznoraznih razloga.

Ovakvu inicijativu u Vranju pokreću udruženje Aktivisti iz komšiluka, grad Vranje i Kancelarija za mlade grada Vranja, kao partneri na projektu.

Namera je da se po prvi put uspostavi mehanizam, koji će omogućiti da mladi Vranjanci budu saslušani i aktivno uključeni u procese donošenja odluka na lokalnom nivou.

Taj mehanizam je, zapravo, dijalog mladih sa donosiocima odluka.

Namera je da se u direktom razgovoru sa predstavnicima vlasti iznesu ideje i stavovi omladinskih organizacija i pojedinaca o položaju mladih u gradu i ukaže na potrebe koje imaju u okviru lokalne zajednice, čiji su ravnopravni deo, kaže se u najavi predstojećih događaja.

Pravo učešća na dijalogu imaće svi mladi od 15 do 30 godina sa područja grada Vranja.

S tim u vezi u periodu od 3. do 9. novembra u Sremskim Karlovcima biće organizovan sedmodnevni trening, a potom u drugoj polovini novembra uslediće ućešće u jednodnevnom dijalogu sa donosiocima odluka u Vranju.

Rok za prijavu je bio otvoren do ponedeljka 24. oktobra do 12 časova, a mladi su se mogli prijaviti preko OVOG LINKA.

Ostaje da se vidi da li će ovaj dijalog dati neke rezultate, s obzirom na to da mnogobrojni prethodni pokušaji ostali samo mrtvo slovo na papiru kada je reč o konkretnim benefitima za mlade ljude u Vranju.

Dijalog mladih sa loklanim vlastima je višedecenijski problem u Vranju, slažu se predstavnici većine organizacija mladih iz civilnog sektora.

Dijalog mladih sa donosiocima odluka organizuje se u okviru Erasmus + projekta, koji je finansiran sredstvima Evropske Unije.

I.Đ.

Rad Vranje News-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole "Mladi i mediji za demokratski razvoj".

Najnovije vesti