Mladi do 27 godina mogu postati vojni piloti, rok za prijavu 31. mart

Vranje - Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da se državljanima Srbije, mladićima i devojkama uzrasta do 27 godina sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta, prvi put od ove godine pruža mogućnost da postanu oficiri roda avijacije i steknu zvanje vojnog pilota.

U pisanom saopštenju precizira se da "prvi korak do tog cilja oni mogu učiniti već danas, podnošenjem prijave za Kurs slušalaca rezervnih oficira roda avijacije u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu e-uprave.

"Kandidati koji zadovolje opšte uslove biće upućeni na medicinske i psihološke provere, a potom na selektivnu padobransku i letačku obuku.

Oni koji budu izabrani da pohađaju Kurs slušalaca rezervnih oficira, proći će šestomesečnu opštu vojnu obuku sa određenim elementima letačke obuke i steći mogućnost da postanu potporučnici Vojske Srbije roda avijacije.

U jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane budući potporučnici nastaviće letačku obuku do sticanja zvanja vojnog pilota", navodi se u saopštenju.

Mesto u kokpitu Miga-29, Mi-35, H-145 i ostalih vazduhoplova Vojske Srbije, dodaje se, "očekuje one koji imaju želju da stanu u plavi stroj i predispozicije za jedno od najcenjenijih zanimanja u našoj zemlji".

Rok za podnošenje prijava je 31. mart.

Više informacija o uslovima i načinu konkurisanja možete pronaći ako kliknete OVDE.

Najnovije vesti