Mladenović: Nova kanalizacija za selo Stubal

Vranje/Vladičin Han - Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u selu Stubal u opštini Vladičin Han počeli su uz podršku Kraljevine Norveške, preko projekta "Norveška za vas – Srbija".

Izgradnja kanalizacione mreže dužine 730 metara trajaće tri meseca i doprineće boljem kvalitetu života 500 stanovnika Stubala.

- Nakon završetka radova biće stvoreni uslovi za priključenje na kanalizacionu mrežu oko 30 domaćinstava ovog naselja, što će značajno unaprediti njihov kvalitet života i rešiti brojne probleme koje su do sada imali zbog nepostojanja kanalizacione mreže - izjavio je predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

Projekat, kako je dodao, obuhvata geodetske i zemljane radove, kao i polaganje i ugradnju kanalizacionih cevi i šahtova.

Izgradnjom kanalizacione mreže za domaćinstava u selu Stubal u Vladičinom Hanu i priključenjem na glavnu kanalizacionu mrežu biće stvoreni uslovi za realizaciju sličnih projekata, prvenstveno izgradnje kanalizacione mreže u selu Priboj.

Za sprovođenje ovog projekta, Kraljevina Norveška izdvojila je 100.000 evra, a opština Vladičin Han učestvuje sa 20.000 evra.

Projekat “Norveška za vas - Srbija” ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, unapređenje lokalne infrastrukture, podršku integracijama Republike Srbije u Evropsku uniju i jačanje informacione bezbednosti Vlade Republike Srbije.

Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 6,18 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Medijski sadržaji u sklopu projekta "Eko raport" sufinansirani su sredstvima iz budžeta opštine Vladičin Han. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Najnovije vesti