Mlada Vranjanka Jana Antić u najužem krugu kandidatkinja za reprezentaciju

Mlada košarkašica Jana Antić iz Vranja, članica vranjskog KK Panteri, pozvana je na savezni kontrolni trening pionirske reprezentacije Srbije u Beogradu (pionirke do 15 godina).

Ona će tamo imati priliku da se izbori za mesto reprezentativke u konkurenciji najboljih mladih košarkašica tog uzrasta u Srbiji, a pozvane su 24 košarkaške nade.

Jana je ove sezone nastupala za kadetski tim KK Panteri, odnosno sa košarkašicama koje su dve godine starije od nje.

Ona je do sada prošla kvalifikacione kontrolne treninge u Beloj Palanci, Leskovcu, Pirotu i Nišu.

- Reč je o 2006, 2007. i 2008. godištu.

Mene su za ove kontrolne treninge predložili treneri i cela ova priča mi mnogo znači, jer nisam ni očekivala da ću se tamo naći.

Sada,11. aprila u Beogradu, imaćemo utakmicu i od nas 24 ostaće pola, odnosno 12 košarkašica - rekla je Jana za Vranje News.

Ova mlada Vranjanka bavi se košarkom već tri-četiri godine.

- Od početka sam u KK Panteri i igram pleja i beka šutera, po potrebi.

Cilj mi je da sada prođem među dvanaest najboljih na ovom kontrolnom treningu, o nekim drugim planovima i ciljevima razmišljaću posle toga - rekla je Jana za naš portal.

Predsednik kluba Marjan Stanojković rekao je za Vranje News da se nikada u istoriji grada nije desilo da devojčica iz Vranja dođe do prilike da bude reprezentativka.

- Samo su se četiri devojčice iz regiona Jugoistočne Srbije, a to je od Bora do Preševa, kvalifikovale među 24 najbolje.

U Beogradu će Jana Antić odigrati utakmicu sa vršnjakinjama, a potom sledi reprezentativni kamp u Karatašu - navodi Stanojković.

On naglašava da je Jana veliki talenat, da je procenjena na višem nivou.

- Ima radnu naviku, voli košarku, otac joj je košarkaš, ima kvalitet da napreduje u karijeri - rekao je Stanojković.

Jana se na spisku od 24 najbolje našla u društvu mladih košarkaških nada iz Crvene zvezde, Partizana, Vizure, Radničkog iz Kragujevca i drugih najboljih ekipa u Srbiji.

Njen trener u KK Panteri je Nemanja Ristić.

Jana je učenica 7. razreda Osnovne škole Radoje Domanović u Vranju.

Najnovije vesti