Mitrović: Svealbanska većina u Bujanovcu izgubila smisao

Vranje - "Svealbanska" vladajuća većina u Bujanovcu izgubila je smisao i značaj izlaskom Alternative za promene iz koalicije, tako da aktuelna opštinska vlast neće potrajati još dugo, rekao je u izjavi za Bujanovačke narodni poslanik i šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović.

- Sada je potpuno obesmišljena namera albanskih stranaka i njihov dogovor.

Dakle više nema "svealbanske" koalicije, već na vlasti u Bujanovcu imamo interesnu grupaciju Nagipa Arifija, Šaipa Kamberija i Šćiprima Muslijua – rekao je Mitrović.

Šef bujanovačkog odbora Alternative Arber Pajaziti saopštio je u sredu da ova stranka napušta vladajuću koaliciju, jer tri dojučerašnja partnera u vlasti – Arifijeva Demokratska partija (DP), Kamberijeva Partija za demokratsko delovanje (PDD) i Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua, nisu ispoštovala koalicioni sporazum u delu koji se odnosi na zapošljavanje kadrova Alternative u javnom sektoru.

Opštinska vlast, koju sada čine DP-PDD-PDP sa 22 odbornika u lokalnom parlamentu, "samo će naneti još više štete svim građanima opštine Bujanovac, bez obzira na njihovu nacionalnu i versku pripadnost", smatra Mitrović.

- Pitanje je dana kada će se ta interesna grupacija raspasti sama od sebe – zaključuje lider bujanovačkog SNS-a.

Najnovije vesti