Miroljubu Petroviću umanjena kazna za ubistvo supruge Snežane Radivojević

Miroljubu Petroviću, bivšem komercijalnom direktoru vranjskog Simpa, Apelacioni sud u Beogradu smanjio je zatvorsku kaznu sa 35 na 30 godina, u vezi sa ubistvom supruge Snežane Radivojević Petrović, bivše direktorke Narodnog muzeja u Vranju.

Apelacioni sud, nakon održane sednice veća, doneo je presudu kojom je, usvajanjem žalbi okrivljenog i njegovih branioca, preinačio prvostepenu presudu, ali samo u pogledu odluke o kazni, navodi se u odluci suda.

U odluci se ukazuje da prvostepeni sud, prilikom donošenja prvostepene presude, "nije dao adekvatan značaj olakšavajućoj okolnosti, pre svega ranijoj neosuđivanosti okrivljenog", te da, kako se navodi, "nije cenio njegove godine života, kao i činjenicu da je njegova uračunljivost u vreme izvršenja krivičnog dela bila smanjena, ali ne do stepena bitno", zbog čega je Apelacioni sud, u odsustvu otežavajućih okolnosti na strani okrivljenog, prvostepenu presudu preinačio i okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 30 godina.

Podsećanja radi, Petrović je u noći između 15. i 16. maja 2016. godine, u Ustaničkoj ulici u Beogradu, u stanu u kome je stanovala njihova ćerka, Snežani zadao više desetina uboda nožem u grudi i stomak.

Potom je sebe izboo u predelu stomaka i uzeo veću količinu antidepresiva i antiepileptika.

Snežana je ubrzo preminula od zadobijenih rana.

Sud je procenio da je Petrović za vreme ubistva bio u stanju smanjenje uračunljivosti do stepena bitnog, ali ne bitno, te da je bio svestan da je njegovo delo zabranjeno.

Podsećanja radi, Petrovići su u vreme tragedije bili sami u stanu, a ubijenu Snežanu i Miroljuba pronašli su ćerka i policija.

Kako su tada mediji pisali, Miroljub i Snežana došli su neposredno pre ubistva iz Vranja kod ćerke u stan kako bi on išao kod lekara, jer je nekoliko dana ranije upućen na psihijatrijsko lečenje u Beograd.

Komentari

Невероватно је да судови УВЕК штите и својим,оваквим коригованим пресудама као да свесно АФИРМИШУ криминал и кривична дела.Не постоји друго објашњење.Понекад мислим да Шеријатски закони за кривична дела,диловање дроге апсолутно имају оправдања. За нељуде нема "људских права".

Najnovije vesti