Ministarstvo: Oko 3.500 đaka u Srbiji oboleli za nedelju dana

Vranje - Broj novozaražene dece školskog uzrasta (od 6 do 18 godina) u sedmici od 7. do 13. oktobra bio je 3.442 (0,45 odsto) ako se gleda područje čitave Srbije, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Kako javlja N1, ovo su podaci iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema Servis javnog zdravlja koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Milan Jovanović Batut, navode iz ministarstva.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije ukupno je 63 (0,16 odsto) odeljenja (16 i manje učenika) koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 dana, dodaju iz ministarstva.

"Ukupno je 909 (2,31 procenta) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 dana i 132 (0,33 odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 dana", navodi se u saopštenju.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava od ponedeljka 18. oktobra primenjuje u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave Beograd, Vrnjačka Banja i Šabac, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Najnovije vesti