Ministarstvo: Od ponedeljka nema više onlajn nastave

Vranje - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da u narednoj nedelji neće biti lokalnih samouprava u kojima će cele škole raditi onlajn, odnosno, po trećem modelu, objavio je portal Nova.rs.

"Odluka Tima bazirana je na boljim podacima koji se odnose kako na obrazovne ustanove, tako i na same lokalne samouprave, a oni potvrđuju ono što govorimo godinu dana – da škole nisu mesto transmisije, kao i da se deca zaražavaju najviše van škole", kazao je Ružić.

Zato, poručuje ministar, važno je da roditelji ne šalju decu u školu ukoliko bilo ko od ukućana oseća ikakve simptome ili je zaražen.

"Deca su nam najvažnija i moramo se svi potruditi da se obrazovanje odvija za njih najkvalitetnije – a to je neposredna nastava", poručuje ministar.

Ministar je naveo da je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, takođe, doneo odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada , odnosno kombinovana nastava od ponedeljka 4. oktobra 2021. godine primenjuje u srednjim školama na teritoriji 23 lokalne samouprave, između ostalog i u Vranju i Vladičinom Hanu.

Ostali gradovi i opštine su Bajina Bašta, Beograd, Valjevo, Velika Plana, Vlasotince, Vrnjačka Banja, Ivanjica, Kragujevac, Lajkovac, Lebane, Leskovac, Niš, Novi Pazar, Pirot, Prokuplje, Sjenica, Temerin, Ub, Užice, Čačak i Šabac

Najnovije vesti