Ministarstvo i grad sa više od 13 miliona finansiraju nabavku kotla za grejanje ratajskoj školi

Više od 8 miliona dinara izdvojilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine za potrebe sufinansiranja projekta zamene kotla na čvrstvo gorivo u OŠ Branislav Nušić u selu Rataje kod Vranja, saopšteno je iz gradske Službe za odnose s javnošću.

Ugovor u ministarstvu u ime grada potpisao je pomoćnik gradonačelnika Milan Ilić, naglašavajući tom prilikom da će i Grad Vranje, za realizaciju ovog projekta, iz gradskog budžeta izdvojiti dodatnih 5 miliona dinara.

"Sa 8,25 miliona iz ministarstva, ukupna vrednost radova je preko 13 miliona dinara", rekao je Ilić.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon sprovedenog konkursa, potpisala je ugovore sa predstavnicima 27 lokalnih samouprava, koji podrazumevaju zamenu kotlarnica u javnim ustanovama, a u 19 lokalnih samouprava i zamenu individualnih ložišta.

"I ove godine ćemo, s ciljem poboljšanja kvaliteta vazduha, sprovesti značajne projekte u mnogim gradovima i opštinama širom Srbije.

Posebno bih skrenula pažnju da ćemo velike projekte raditi u gradovima koji beleže prekoračenje propisane granične vrednosti zagađujućih materija u vazduhu.

Posebno mi je drago što kotlarnice menjamo i u velikom broju škola, vrtića, domova zdravlja širom naše zemlje, što će najmlađim i najstarijim sugrađanima doneti i bolje grejanje i čistiji vazduh", kazala je ministarka.

S ciljem poboljšanja kvaliteta vazduha, ministarstvo je, kako je rečeno, ove godine spremilo 220 miliona dinara za sufinansiranje zamene kotlova u javnim ustanovama i 170 miliona dinara za sufinansiranje zamene individualnih ložišta.

Komentari

Lepa stolarija na skoli, Help je to pomogo bez uvesca grada Vranja, kuhinja u Vuk Karadzic i skolu u Tibuzde. Pozdrav za Help od coveka kome su mnogo pomogli.

Najnovije vesti