Ministarstvo demantuje Dveri: Broj birača u Vranju nije uvećan

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave demantovalo je navode Srpskog pokreta Dveri da je broj birača u Vranju na poslednjem referendumu bio za 13.000 veći u odnosu na izbore 2020. godine.

Iz ministarstva su precizirali da je za parlamentarne izbore 2020. godine u birački spisak na području gada Vranja bilo upisano 70.375 birača, a za januarski referendum bilo ih je nešto manje - 69.173 glasača.

"I ovom prilikom ističemo da se Jedinstveni birački spisak redovno ažurira i da svaki građanin može proveriti da li je upisan u Jedinstveni birački spisak i na kom biračkom mestu glasa", naveli su iz ministarstva.

Iz ministarstva su pozvali građane da provere svoje podatke u Jedinstvenom biračkom spisku na zvaničnoj internet stranici ministarstva, ili da se obrate jedinicama lokalne samouprave ukoliko je potrebno dopuniti ili izmeniti neke od njihovih ličnih podataka.

Podsćanja radi, članica predsedništva Dveri Maja Mitić navela je ranije da je prema zvaničnim podacima sa sajta Republičke izborne komisije na teritoriji Grada Vranja broj birača povećan za oko 13.000, o čemu možete čitati klikom na link u nastavku.

Najnovije vesti