Ministarka Mihajlović ove sedmice proverava izgradnju stanova u Vranju

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obići će tokom tekuće sedmice radove na izgradnji stanova za snage bezbednosti u Vranju.

Gradnju jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju, polaganjem kamena temeljca, početkom februara označio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je tada rekao da će kvadrat stana za bezbednjake koštati 400 evra.

Reč je o prvih 186 stanova, investicija od 746,7 miliona dinara.

Mihajlovićeva je, pak, u aprili najavila da je Vranje obezbedilo i drugu lokaciju za izgradnju zgrada za pripadnike službi bezbednosti.

Takođe, prema najavama iz njenog ministarstva, proveriće funkcionisanje saobraćaja u letnjoj sezoni na deonicama Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, koje su u maju puštene u saobraćaj.

Plan obilaska

Osim posete Vranju, tokom boravka na istočnom kraku Koridora 10 Mihajlovićeva će sa saradnicima biti svakodnevno prisutna na gradilištu na poslednjoj deonici u izgradnji, Bancarevo-Crvena Reka, i imati sastanke u kampu u Beloj Palanci sa izvođačima radova i ostalim učesnicima u projektu. Tokom posete istočnoj Srbiji, pored kontrole radova na Koridoru, potpredsednica Vlade razgovaraće i sa načelnicima okruga, sa predstavnicima lokalnih samouprava iz Pirotskog i Topličkog okruga, sa predstavnicima Slobodne zone Pirot i imati sastanke sa državnim i javnim preduzećima iz resora. Predviđeni su, između ostalog, sastanci i zajednički obilasci deonica istočnog kraka Koridora 10 sa regionalnom direktorkom Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravkom Negre, sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom i ministrom transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Bugarske Rosenom Željazkovim. Mediji će imati priliku da u petak prvi obiđu izgrađenu trasu autoputa dugu 22 kilometra od Proseka do Crvene Reke. Posetu će okončati u subotu 21. jula.

Najnovije vesti