Ministarka Atanasković u Poljanici u akciji podrške porodicama na selu

Ministarka privrede Anđelka Atanasković u sredu je obišla selo Vlase, gde je porodici Stojanović uručila vrednu donaciju - rotacionu kosilicu.

"Ova donacija je naša podrška porodici Stojanović, da ostanu na selu, da im deca rastu i žive ovde.

Država će uvek pronaći načine za pružanje pomoći domaćinstvima za ostanak na svojim ognjištima, za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i generalno za poboljšanje uslova života i rada.

Ovo je samo još jedan od primera dosledne politike predsednika Aleksandra Vučića koji obilazi celu i Srbiju i nastoji da pruži pomoć i podršku gde god je to moguće”, rekla je ministarka Atanasković.

Ljiljana Stojanović, meštanka sela Vlase zahvalila se na pomoći i istakla da ova donacija mnogo znači i da će im značajno olakšati obavljanje poslova.

Donaciju je obezbedila firma ,,Jugoinspekt” iz Beograda.

Nakon toga, ministarka je obišla pogon kompanije ,,Yumco” u Golemom selu.

,,Videla sam da se ovde odlično radi i da su zaposleni zadovoljni, a to je najvažnije.

U razgovoru sa radnicama, dobila sam informacije da su uglavnom sve majke i imaju po dvoje, troje dece, što je veoma važno za očuvanje ovog strateškog područja Srbije.

Nama je cilj da ovde zadržimo stanovništvo uz povećanje nataliteta.

Zbog toga je ovaj pogon u Poljanici veoma važan za ovaj kraj, a prioritet u našem radu je otvaranje fabrika i pomoć pre svega ugroženim područjima”, naglasila je ministarka.

Direktor pogona Yumco u Golemom selu, Goran Simonović zahvalio se na podršci i istakao da se konstantno ulažu napori za održanje i unapređenje poslovanja, jer je ova fabrika od presudnog značaja za održanje ovog kraja.

Obilasku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, narodni poslanik Slaviša Bulatović, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković.

Najnovije vesti