Ministar Momirović u petak u Vranju

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetiće u petak Vranje i prisustvovati početku realizacije projekta Čista Srbija, koji na području grada Vranja podrazumeva izgradnju 140 kilometara kanalizacione mreže i rekonstrukciju javne rasvete.

Projekat izgradnje kanalizacije vredan 60 miliona dinara realizuje se u saradnji sa Ministarstvom građevine.

Momirović će sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem i njegovim saradnicima u 12 sati obići lokaciju na kojoj počinju radovi u Kosovskoj ulici (kod vrtića).

Nakon toga planirano je da ministar obiđe lokaciju u selu Ćukovac gde se gradi postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Zbog početka radova Kosovska ulica biće u petak zatvorena za saobraćaj u periodu od 11.30 do 13.30 časova i to od raskrsnice sa Mišarskom do raskrsnice sa Ulicom Ratka Pavlovića, saopšteno je iz JP Urbanizam i izgradnja Vranja.

Podsećanja radi, ministar Momirović je u septembru u Vranju izjavio da će proširenjem Deponije Meteris i realizacijom dodatnih programa u sklopu projekta Čista Srbija grad Vranje za dve godine "postati ekološki lider u Srbiji, poput gradova u Švajcarskoj i Nemačkoj".

"Planom Vlade Srbije za pet godina biće izdvojeno 4 milijarde evra za ulaganja u postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i komunalnu infrastrukturu, kako bi naše vode bile na nivou razvijenih zemalja", rekao je tada Momirović.

Najnovije vesti