Ministar Šarčević otvorio novu sportsku halu u Surdulici

Vranje/Surdulica - Ministar prosvete Mladen Šarčević otvorio je modernu sportsku halu u Osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj u Surdulici, na svečanosti upriličenoj povodom Svetog Save, školske slave.

- Projekat izgradnje sportske hale realizovan je uz podršku ministarstva koje vodim i opštine Surdulica, a kako je dvorana univerzalna i opremljena najsavremenijom opremom namenjena je za organizaciju svih sportskih manifestacija i takmičenja.

Deca Surdulice će ovom halom i onim što ona pruža imati najbolje uslove za visoka sportska dostignuća - kazao je ministar.

Narodni poslanik Novica Tončev u svom govoru je istakao da je srećan i zadovoljan što je otvoren objekat koji je nedostajao opštini.

- Kad nešto počnete da radite, na tom putu srećete ljude koji hoće da pomognu i koji hoće da učestvuju u tome, a ja ovde vidim ministra Šarčevića koji nam je mnogo pomogao.

Moja sreća je veća jer smo ovoj deci obezbedili prostor sportske hale kojim mogu da se ponose i koji mogu da predstave svim gostima iz susednih zemalja, regiona i šire - poručio je Tončev.

Nova hala ima 800 sedećih mesta i oko 2.500 kvadrata.

Investicija je vredna 150 miliona dinara.

Pored učenika koristiće je i sportski klubovi i rekreativci.

Najnovije vesti