Minimalac Vranjanaca protiv Kruševljana: Dinamo - Meševo 1:0

Fudbaleri FK Dinamo Vranje teškom mukom pobedili su sa 1:0 (0:0) ekipu Meševa iz istoimenog mesta u okolini Kruševca, u utakmici 9. kola Srpske lige Istok u fudbalu.

Jedini gol za Vranjance postigao je Marko Hristić u 80. minutu, kada se posle centaršuta iz kornera najbolje snašao u šesnaestercu i glavom prosledio loptu u mrežu gostiju.

Dinamo je imao više od igre u ovoj utakmici, ali je napadao jalovo i pitanje je da li bi Vranjanci uspeli da slome otpor gostiju da im jedan "prekid" nije doneo dugo očekivani gol.

Posle nepotpunog 9. kola Dinamo je dvanaesti na tabeli Srpske lige Istok sa 7 bodova i da nije oduzeto još 7 bodova koje je Dinamo osvojio (oduzeti su međutim zbog kazne od minus 6 pre prvenstva i oduzimanje još jednog boda zbog dugovanja prema sudijama u toku lige) Vranjanci bi sada sigurno bili među pet najboljih timova na tabeli.

Ipak, ukoliko žele nešto više u ovogodišnjem prvenstvu Vranjanci će morati značajno da poprave igru.

Dinamo će položaj na tabeli pokušati dodatno da unapredi narednog vikenda (subota) kada će ponovo biti domaćin i to ekipi GFK Jagodina koja je u ovom kolu kao domaćin odigrala nerešeno 1:1 sa leskovačkom Dubočicom.

Jagodinci su trenutno deveti na tabeli sa 13 bodova.

Pčinja u nedelju gostuje Timočaninu

Pčinja iz Trgovišta, drugi tim iz Pčinjskog okruga u ovom takmičenju, gostovaće u nedelju od 15 časova Timočaninu u Knjaževcu, ekipi koja posle osam kola ima 13 bodova i zauzima trenutno osmo mesto na tabeli Srpske lige Istok. Knjaževčani su u prošlom kolu izgubili od Trajala u Kruševcu sa 3:0, međutim dobro igraju ove sezone i jedino su u prvom kolu imali kiks na svom terenu (poraz od petoplasiranog Jedinstva iz Paraćina) dok su sve ostale utakmice kao domaćini dobili. Kada je reč o međusobnmim susretima sa Pčinjanima prošle sezone ekipa iz Trgovišta trijumfovala je sa 1:2 u gostima, dok je u Trgovištu bilo 0:0.

Najnovije vesti