Milion od Ministarstva kulture za Borine pozorišne dane

Projekat "41. Borini pozorišni dani" Pozorišta Bora Stanković u Vranju vrednovan je sa milion dinara od Ministarstva kulture i informisanja na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti pozorišne umetnosti.

Komisija je konstatovala da je reč o "festivalu jasnog koncepta, značajnom za pozorišni život Srbije, sa bogatim i u kontekstu koncepta festivala osmišljenim pratećim programom".

- Projekat je usklađen sa opštim interesom u kulturi, ciljevima i prioritetima konkursa, kvalitetan i sadržajno inovativan.

Postoje kapaciteti potrebni za realizaciju projekta, stručni, umetnički, kao i neophodni resursi.

Stepen uticaja projekta na kvalitet kulturnog života zajednice je visok - konstatovala je komisija.

Nažalost kod Ministarstva kulture nije tako dobro prošao projekat vranjskog teatra vezan za produkciju kojim su Vranjanci konkurisali na istom konkursu.

To je projekat kojim je tražena finansijska potpora za produkciju diptih predstave koja će biti režirana po komadima "Okamenjeno more" Velimira Lukića i Euripidovog klasika "Trojanke", pa će za finansiranje ove vrlo ambiciozne i zanimljivo zamišljene produkcije vranjski teatar morati da se snalazi.

Inače, za projekte po ovom konkursu država je izdvojila 55 miliona dinara, a podržana su 73 projekta srpskih pozorišta.

Još 15,7 miliona odobreno je nezavisnim produkcijama.

U komisiji koja je ocenjivala projekte bili su glumac Svetislav Bule Goncić, pozorišni producent Miloš Vidović i reditelj Vladan Đurković.

Najnovije vesti