Milion dinara uplaćuje Grad Vranje za lečenje Vukana Stoiljkovića

Milion dinara doniraće Grad Vranje za lečenje sedmomesečnog Vukana Stoiljkovića, koji boluje od SMA "spinalne mišićne atrofije tip1", odlučilo je Gradsko veće.

Vukanovoj porodici hitno je potrebna novčana pomoć, jer beba mora da primi preskupu Zolgensmu da bi pobedila ovu tešku bolest.

Na nogama su od kraja prošle sedmice svi humani ljudi i organizacije u Vranju, udruženi u pokušajima da daju doprinos prikupljanju novca za malog Vukana.

Vukan Stoiljković je jedno od dece koja se nalaze na spisku Humanitarne fondacije Budi human.

Vukanu možete pomoći i vi slanjem SMS poruke 1239 na broj 3030.

Za njegovo lečenje neophodno je prikupiti 2 miliona evra.

Usvojeni finansisjki izveštaji ustanova

Osim ove tačke članovi veća su na 83. sednici Članovi Veća usvojili su izveštaje o radu sa finansijskim izveštajima za 2021. godinu javnih ustanova Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorište Bora Stanković. Takođe i izveštaje Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva 31. januar, Narodnog univerziteta, Turističke organizacije grada Vranja, Škole animiranog filma, Javne biblioteke Bora Stanković, Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima u svojini grada Vranja – Sportski objekti i Kulturno obrazovnog centra Vranje. Usvojeni su i Nacrt Lokalnog operativnog plana odbrane od poplava na teritoriji grada Vranja za vode drugog reda u 2022. godini, Izveštaj o realizaciji projekata po raspisanom javnom pozivu za sufinansiranje projekata iz budžeta grada Vranja za proizvodnju medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisnja, kao i Predlog Komisije za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama iz budžeta grada Vranja u 2022. godini. Za ove namene iz budžeta je izdvojeno 5 miliona dinara.

Najnovije vesti