Milica Dimitrijević iz Hanibala „Najžena 21. veka“

Marketinški tekst

Vranjanka Milica Dimitrijević, direktorka firme „Hanibal“ u Vranju, dobitnica je prestižne nagrade „Najžena 21. veka“.

Ona je postala laureatkinja nakon što se našla u grupi odabranih poslovnih ljudi, nominovanih zbog izuzetnog doprinosa koji su dali uspehu svojih kompanija u Srbiji i regionu.

Nakon svečanosti uručenja, Dimitrijevićeva je izjavila da je ova nagrada „kruna desetogodišnjeg rada i doprinosa svojoj kompaniji“, zahvalivši se timu saradnika „na nesebičnoj pomoći koju joj je pružao u prethodnom periodu“ i bez čije podrške ove nagrade verovatno ne bi ni bilo.

Ovo je i uspeh cele firme „Hanibal“, i to u značajnoj godini za njen istorijat, jer je preduzeće u 2019. obeležilo veoma lep jubilej - 30 godina rada i postojanja.

Karijera Milice Dimitrijević, direktorke Hanibala, ima konstantnu uzlaznu liniju i zato je i vrednovana prestižnom nagradom.

Rođena je u Vranju, u rodnom gradu završila je Gimnaziju Bora Stanković, a školovanje potom nastavila na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Tokom studiranja bila je istaknuti član međunarodnih studentskih organizacija AIESEC i AEGEE.

Radno iskustvo sticala je u Narodnoj banci Srbije i na Projektu za razvoj konkurentnosti i promociju izvoza - SECEP.

Sa ekspertima iz Evrope osnovala je Srpski klaster nameštaja i kao menadžer klastera sarađivala sa svetski poznatim dizajnerima u toj branši.

U Vranje se vratila nakon završetka studija, osetivši da može da unese dodatnu dozu energije s ciljem unapređenja rada porodične firme za proizvodnju dušeka.

Ženski menadžerski tim, s njom na čelu, već deset godina postiže zapažene uspehe promovišući Vranje, ali i Srbiju na najlepši mogući način.

Karakterističan momenat Miličine karijere je onaj kada je na njenu inicijativu u firmi uvedena inovativna linija za proizvodnju džepičastih jezgara, što je bio pionirski poduhvat te vrste ne samo u Srbiji, već i na Balkanu.

HANIBAL – FIRMA ZA PRIMER

Privredno društvo „Hanibal“ u Vranju osnovano je 1989. godine. Reč je o porodičnoj fabrici smeštenoj na jugu Srbije koju vode majka i dve sestre. Tri decenije se uspešno bavi proizvodnjom žičanih i džepičastih jezgara, a proizvod po kome su posebno prepoznatljivi su ručno rađeni ortopedski dušeci. Hanibal je prva firma u Srbiji koja je 2007. godine uvela inovativnu liniju u proizvodnji dušeka, liniju za džepičasta jezgra. Do smene generacije u firmi došlo je 2010. godine kada je poziciju direktora preuzela jedna od ćerki osnivača - upravo Milica Dimitrijević. Sa njom na čelu firma je postala primer uspešno implementiranog ženskog preduzetništva u Srbiji. Kvalitet u izradi dušeka je posebno prepoznat od strane kupaca u Evropskoj uniji (EU). Zato je, nakon Miličinog dolaska u firmu, 90 odsto proizvodnje dušeka plasirano kupcima u Zapadnoj Evropi. Prateći promene i zahteve tržišta 2016. godine uveden je standard menadžmenta kvaliteta ISO 9001. Sa konsultantima iz Srbije i Japana trenutno se radi na uvođenju „KAIZEN“ metode poslovanja. Trideset godina uspešnog poslovanja privredno društvo Hanibal obeležilo je na ovogodišnjem sajmu nameštaja u Beogradu. Tu se, u žestokoj konkurenciji izlagača, izdvojilo po izuzetnoj posećenosti štanda i velikom interesovanju koje su ostali učesnici sajamske manifestacije pokazali za njihove proizvode. Slogan firme je: „Ljubav prema proizvodnji najlepših snova, utkana je u svaki dušek sa znakom žutog slona“.

Najnovije vesti