Milenković: Završeno tri četvrtine trase obilaznice u Slobodnoj zoni

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je da lokalna samouprava "vredno radi na realizaciji investicija u Slobonoj zoni" u Bunuševcu, te da je u 2018. godini "završeno tri četvrtine najvažnijeg projekta - obilaznice".

- Izgradnja te saobraćajnice nam je jedan od prioriteta, jer nam je cilj da stvorimo sve infrastrukturne preduslove za dovođenje investitora u industrijsku zonu grada.

Preostalu četvrtinu trase završićemo u ovoj godini.

Bilo je nekih sitnih problema u pogledu projekta, ali su oni otklonjeni i siguran sam da će već na proleće obilaznica zvanično biti puštena u saobraćaj - kazao je Milenković.

Još jedan bitan projekat, naglasio je gradonačelnik Vranja, sprovodi se u Slobodnoj zoni.

- Reč je o dva kružna toka sa pristupnim putem - saobraćajnicom ka postojećim preduzećima u industrijskoj zoni.

Projekat realizuje lokalna samouprava sa EU, a ukupna investicija je pola miliona evra.

Naše ulaganje je 200.000, dok grant EU iznosi 300.000 evra - rekao je Milenković.

Dva kružna toka nalaziće se između pogona fabrika Ditre Italia i Geox, a pristupni put, dužine 700 i širine 9 metara, povezivaće put sa dve fabrike.

Milenković je dodao da se za kooperante u neposrednoj blizini fabrike Geox ugrađuje strujni kabl u vrednosti 18 miliona dinara, a ono što na tom potezu još sledi je sanacija puta prema selu Dapčevac.

Privredno društvo Slobodna zona Vranje, koje se nalazi na periferiji grada kod Bunuševca, na potezu gde je nekada bio vojni poligon, proradiće u punom kapacitetu tek kada bude završena obilaznica.

Ona će stranim investitorima omogućiti direktnu povezanost sa Koridorom 10 i samim tim vezu sa Skopljem i Solunom na jugu, ali i Sofijom i Beogradom ka istoku i severu.

Realizacija ovog strateškog projekta počela je 2012. godine, kada je gradska uprava otkupila površinu od više desetina hektara od Vojske Srbije, nakon čega su usledili radovi na infrastrukturnom uređenju prostora.

Najnovije vesti