Milenković: Za Vranje suštinski važno ulaganje u radnu snagu

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je da je za Grad Vranje suštinski važno ulaganje u radnu snagu, a u vezi sa tim kreiranje povoljnog privrednog i poslovnog ambijenta.

- To radimo, najpre, kroz oblast dualnog obrazovanja, čemu se naša lokalna samouprava posvetila, a zatim i preko održivosti radne snage, po završetku obrazovanja, putem mnogobrojnih mera zapošljavanja koje kao grad sprovodimo – kazao je Milenković.

On je dodao da lokalna samouprava na ovom planu deluje u skladu sa svojim nadležnostima, potom „koordinisanim pristupom nacionalne vlasti, realizacijom kapitalnih objekata zahvaljujući partnerskim odnosima sa Ministarstvom privrede, nauke i tehnološkog razvoja, preko kojih su stvoreni uslovi za razvoj novih mogućnosti u poslovanju.

Milenković je napomenuo da Grad Vranje snažno podržava napore Vlade Srbije za podsticaj razvoja privatnog sektora, posebno u sferi inovativnog delovanja.

- Time bi se sprečio odliv mozgova i ljudskog kapitala iz našeg kraja.

Pomenuti programi koje sprovodimo korespondiraju sa politikom Vlade.

Intenziviranjem tehnološkog razvoja, digitalizacije poslovanja i daljim ulaganjem u kadrove, približavamo se modernim svetskim trendovima i što uspešnijem zatvaranju poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom – zaključio je Milenković na skupu o inovacijama u Vranju.

Najnovije vesti