Milenković: Sa ambasadorom SAD o mogućem ulaganju i infrastrukturu VIDEO

U otvorenom razgovoru predstavio sam potencijale Vranja i izrazio nadu da će naša saradnja u budućnosti biti nastavljena, izjavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković nakon razgovora sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem, koji od utorka prvi put boravi u zvaničnoj poseti jugu Srbije.

- Na sastanku smo razgovarali o istoriji našeg grada, kulturnom nasleđu i mogućnostima za ulaganje u infrastrukturu.

Zahvaljujem se ambasadoru na poseti i nadam se da će poneti lepe utiske iz Vranja - izjavio je Milenković pred novinarima nakon razgovora iza zatvorenih vrata.

Godfri se zahvalio na toplom dočeku i istakao da je sa gradonačelnikom imao dobar razgovor o Vranju.

- Moj cilj je da razgovaram sa svim ljudima u Srbiji i jedini način za to je dijalog.

Nekad se on odvija preko društvenih medija i to može da bude zabavno, ali ništa ne može da zameni direktnu komunikaciju.

Mislim da u Vranju postoji mnogo potencijala za naše odnose i radujem se mogućnosti da upoznam grad još bolje - rekao je Godfri.

Tokom svoje posete Vranju ambasador će razgovarati sa američkom lektorkom za engleski jezik koja preko Fulbrajt programa predaje na Pedagoškom fakultetu u Vranju i nekoliko učesnica američkih programa razmene, kao i drugim korisnicima programa američke pomoći.

GODFRI: Avio linija dobitak za sve

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri ocenio je da dogovor o obnavljanju avio-linije Beograd - Priština predstavlja dobitak za sve.

- Za mene je teško da razumem kako dva susedna grada funkcioniše a nemaju direktnu liniju. Možda ćemo uspeti da napravimo neki podsticaj od svega toga i veoma sam zahvalan na inicijativi ambasadora Ričarda Grenela - rekao je Godfri u Vranju.

Ambasador Entoni F. Godfri boraviće na jugu Srbije od 21. do 23. januara

Najnovije vesti