Američki ambasador od utorka u Vranju i na jugu Srbije

Ambasador Entoni F. Godfri boraviće u Južnoj Srbiji od 21. do 23. januara i tom prilikom posetiti Vranje, Preševo, Bujanovac i Leskovac, saopšteno je iz Ambasade SAD u Beogradu.

Kako bi saznao što više o političkoj i ekonomskoj situaciji tog regiona, ambasador Godfri će se susresti sa gradonačelnicima, predsednicima opština, poslovnim i drugim liderima ovog regiona uključujući predstavnike Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, kao i predstavnike Albanskog nacionalnog saveta.

Ambasador će takođe imati priliku da razgovara sa američkom lektorkom za engleski jezik koja preko Fulbrajt programa predaje na Pedagoškom fakultetu u Vranju i nekoliko učesnica američkih programa razmene, kao i drugim korisnicima programa američke pomoći.

Ambasador Godfri će zajedno sa predsednikom opštine Preševo Šćiprimom Arifijem posetiti Prihvatni centar za migrante u toj opštini, a 23. januara će kao donaciju uručiti kompjutersku opremu Domu učenika srednjih škola u Vranju.

On će takođe posetiti Bazu Jug kako bi saznao više o postojećoj vojnoj saradnji i pomoći između SAD i Srbije.

Najnovije vesti