Milenković: Podrška osobama sa invaliditetom

Grad Vranje maksimalno podržava sve organizacije osoba sa invaliditetom i izdvaja sredstva za njihovo nesmetano funkcionisanje, izjavio je u sredu gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, na prijemu koju su on i gradski većnik Dejan Ivanović priredili za predsednika Saveza slepih Srbije i Nacionalne organizacije OSI Srbije Milana Stošića i sekretara Međuopštinske organizacije Saveza slepih Srbije u Vranju Maju Đorđević.

- Lokalna samouprava čini sve što je u njenoj moći da poboljša položaj i kvalitet života ovih lica, pre svega infrastrukturnim uređenjem u skladu sa njihovim potrebama - naglasio je Milenković.

Razgovor je vođen u pravcu poboljšanju uslova korišćenja besplatnog prevoza za slepe i slabovide osobe, kao i za njihove pratioce, a rečeno je da Vranje i Bujanovac na teritoriji Pčinjskog okruga ispunjavaju obaveze po pitanju besplatnog autobuskog prevoza za ovu kategoriju stanovništva.

Predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić ukazao je na važnost saradnje sa lokalnom samoupravom, kao i na neophodne aktivnosti usmerene na podršku članovima Međuopštinske organizacije slepih u Vranju.

- Nama mnogo znači svaka vrsta pomoći, a posebno podrška našim programskim aktivnostima - naglasio je Stošić.

U Srbiji, prema podacima Saveza slepih, ima oko 12.000 slepih i slabovidih osoba.

Na području Pčinjskog okruga je oko 300 slepih i slabovidih osoba, od toga petnaestoro dece.

Najnovije vesti