Milenković: Neplanirani radovi uvećali investiciju za renoviranje Zmajeve škole sa 4 na 20 miliona

Rokovi za renoviranje zgrade Osnovne škole Jovan Jovanović – Zmaj su probijeni, a učenici i osoblje novu školsku godinu uprkos obećanjima nadležnih nisu započeli u matičnom objektu, zbog čega se izjavom za RTV Vranje javnosti obratio gradonačelnik Slobodan Milenković, rekavši da se „javljaju novi problemi i nepredviđeni radovi".

„Nadzorni organ mi je rekao da je pravo čudo što se škola nije zapalila do sada, s obzirom na to da se radi o zastarelim elektroinstalacijama iz 1962. godine.

U međuvremenu se povećana instalisana snaga upotrebom računara.

Sada mi to sve menjamo", rekao je on.

Kako je naveo, drugi problem je to što se "prepliću dva ugovora", jedan preko Ministarstva prosvete, a drugi preko grada Vranja.

„Lokalna samouprava je predvidela 4 miliona dinara, kada je reč o radovima na spuštenim plafonima, elektroradova koji nisu bili u projektu.

Taj iznos sada iznosi 20 miliona sa PDV-om, zbog neplaniranih radova.

U svakom slučaju, dali smo rok do 15. septembra da radovi budu završeni u potpunosti i da se dobije tehnički prijem i upotrebna dozvola", rekao je Milenković za lokalnu RTV.

Očekuje se da nakon finalizacije radova Komiisija za tehnički prijem da upotrebnu dozvolu.

Komentari

Em je investicija obnove škole uvećana 4 puta, što je nenormalno, em daje rok za završetak radova do 15 septembra. Pa to je za 4 dana, da li je ovo izjava jednog ozbiljnog čoveka, nije.

Хаха-већ виђено у позоришту,градском парку...и очекивано. Јер је њима све мало и само се чека нека прилика под изговором "непланираних радова".Наравно,само снс предузећа добијају те послове.

Najnovije vesti