Milenković: Ne možemo finansirati plate, već samo programe Sportskog saveza

Rešenje normativnih i pravnih odnosa između Grada Vranja i Sportskog saveza treba tražiti "isključivo u saradnji sa nadležnim institucijama, jer poslednji istupi nisu način za rešenje problema", izjavio je u utorak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On i gradski većnik Nenad Đorđević razgovarali su sa predstavnicama Saveza samostalnih sindikata u Vranju i sindikalne organizacije Sportskog saveza Vranje.

"Gradsko rukovodstvo je spremno za dijalog.

Prvi korak ka rešenju problema je potpisivanje Ugovora o sufinansiranju programskih aktivnosti Sportskog saveza.

Nadam se da će njihovi predstavnici uvažiti činjenicu da je ovo jedino moguće zakonsko rešenje, jer Grad Vranje nije osnivač Sportskog saveza i ne može finansirati plate zaposlenih već isključivo programske aktivnosti", rekao je tom prigodom Milenković.

Milenković nije odobrio način rešavanja problema misleći na događaje od prethodnog dana kada je desetak službenika Sportskog saveza upalo u zgradu Gradske uprave u nameri da razgovara sa predstavnicima vlasti.

Bratislav Antić, predsednika Saveza u ostavci, izjavio je da su on i njegove kolege došli u zgradu Gradske uprave jer na njihov dopis upućen gradonačelniku pre nedelju dana, kojim je zatražen prijem, nije bilo odgovora.

Komentari

Preskocite formalnosti dajte ljudima plate da prezive

A te programe oni ce da rade za dzabe, a gde je ispunjenje zakonskih obaveza za funkcionisanje sporta na teritoriji Grada, kako je lepo da neko iz budzeta prima platu na dva tri mesta a neko nista.....kako zanimljivo

Po zakonu o sportu (Sl.glasnik 10/2016), program ukljucuje troskove plate stalno zaposlenih i honorare lica angazovanih programom. Koliko da se zna. Propisao ih je zakon i ne moze ih ukinuti Niko.

Nije lepo da pisete na taj nacin, radnici nisu upali u zgradu opstine, radnici su sasvim pristojno usli, I samo da Vas podsetim to je zgrada svih gradjana ovog Grada, a ne samo onih koji su u njoj zaposlenih........

Ma bravo! Znači po Milenkoviću nek sad jedu kolače kad nemaju plate. Užas!

Sada nemate obavezu, a 2016. godine imali ste obavezu da uradite reorganizaciju Saveza i 20 ljudi proglasite tehnoloskim viskom. Sta ste time izazvali silne tuzbe i presude koje su morale bit isplacene. Silna steta je naneta i isplacena iz budzeta, a sad nemate obavezu. Nece da moze...

Ko ne čita taj i nezna. Neka Gradonačelniku pročitaju član 118 stav 7 Zakona o sportu.

Najnovije vesti