Milenković: Na redu rekonstrukcija prilaza gradu i Kosovske ulice (FOTO, VIDEO)

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izjavio je posle sastanaka sa potpredsednicom Vlade i ministarkom Zoranom Mihajlović da se razgovaralo o infrastrukturnim problemima grada Vranja i da je između ostalog dogovoreno uređenje južnog i severnog prilaza gradu.

- Takođe i uređenje trotoara na državnom putu koji vodi ka Vranjskoj Banji.

Što se tiče gradskih saobraćajnica, najavljujem rekonstrukciju Ulice Kosovske, koja je veoma frekventna i važna jer povezuje Industrijsku zonu sa centrom grada.

Takođe, počeće radovi na uređenju Ulice Filipa Filipovića i još nekih saobraćajnica u gradu.

Ovi radovi biće realizovani sa JP Putevi Srbije, pri čemu će lokalna samouprava finansirati izgradnju podzemnih instalacija, a ovo preduzeće rekonstrukciju saobraćajnica.

Zahvaljujem se na dosadašnjoj podršci Vladi Srbije i nadam se da će uspešna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu - dodao je Milenković.

Zorana Mihajlović je u Vranju izjavila da će u puteve Pčinjskog okruga Vlada Srbije sa JP Putevi Srbije ove godine uložiti 1,7 milijardu dinara.

- Pretežno je reč o državnim putevima, ali ima tu i ulica i trotoara u lokalnim zajednicama.

Tema sa kojom smo započeli današnji sastanak u Vranju je završetak Koridora 10 i Grdelička klisura.

Mi smo ponosni što je cela klisura asfaltirana, što se postavlja signalizacija u tunelima i što ćemo već krajem aprila moći da prođemo Koridorom 10 kroz ove krajeve - rekla je Mihajlovićeva.

Ona se zahvalila gradu Vranju što je bio ljubazan domaćin ovog skupa, naglasivši da se u Vranju oseća kao u svom gradu.

- Tema razgovora sa predstavnicma vlasti u Pčinjskom okrugu bila je infrastruktura, pre svega o putevima, ali i o komunalnoj infrastruktururi, kanalizacionim mrežama, kolektorima.

Naravno da Vranje prednjači kao najveći grad u okrugu kada je reč o ovakvim projektima, ali je naša deviza da nema velikog i malog grada kada je reč o infrastrukturnim projektima - kazala je Mihajlovićeva.

Najnovije vesti