Mihajlović: Za puteve Pčinjskog okruga ove godine 1,7 milijarda dinara (VIDEO)

U puteve Pčinjskog okruga Vlada Srbije će sa JP Putevi Srbije ove godine uložiti 1,7 milijardu dinara, izjavila je Zorana Mihajlović u utorak u Vranju.

- Pretežno je reč o državnim putevima, ali ima tu i ulica i trotoara u lokalnim zajednicama.

Tema sa kojom smo započeli današnji sastanak u Vranju je završetak Koridora 10 i Grdelička klisura.

Mi smo ponosni što je cela klisura asfaltirana, što se postavlja signalizacija u tunelima i što ćemo već krajem aprila moći da prođemo Koridorom 10 kroz ove krajeve.

To će mnogo značiti za celu zemlje, a pre svega za ovaj okrug - rekla je Mihajlovićeva.

Ona se zahvalila gradu Vranju što je bio ljubazan domaćin ljudima iz Ministarstva infrastrukture i građevine, državnim sekretarima, direktorima svih preduzeća koja imaju veze i poslove sa resornim ministarstvom.

- Tema razgovora sa predstavnicma vlasti u Pčinjskom okrugu bila je infrastruktura, pre svega o putevima, ali i o komunalnoj infrastruktururi, kanalizacionim mrežama, kolektorima.

Naravno da Vranje prednjači kao najveći grad u okrugu kada je reč o ovakvim projektima, ali je naša deviza da nema velikog i malog grada kada je reč o infrastrukturnim projektima.

Zato smo danas razgovarali kako rešiti komunalne i infrastrukturne probleme i u nekim drugim opštinama ovog okruga i zakazali neke nove sastanke u tom smislu za ponedeljak - kazala je Mihajlovićeva, naglašavajući da za sve projekte koji se planiraju treba do kraja godine obezbediti projekte i finansije kako bi se krenulo sa realizacijom.

Najnovije vesti