Milenković: Iz Dapčevca u rekonstrukciju seoskih puteva

U ataru sela Dapčevac u toku je nasipanje tucanikom lokalnog puta u dužini od 1.200 metara u okviru realizacije Komunalnog programa za 2019. godinu.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković u subotu je sa saradnicima obišao radove, rekavši da je komunalnim programom "obuhvaćeno i uređenje nekategorisanih puteva, prvenstveno u selima".

- Nakon uređenja ovog puta nastavljamo sa rekonstrukcijom putne infrastrukture u seoskim sredinama, kojima je obuhvaćena i trasa puta Buštranje – Rusce u dužini od 3.400 metara - izjavio je Milenković.

On je dodao da je za potrebe uređenja i asfaltiranja nekategorisanih puteva opredeljeno 32 miliona dinara iz budžeta.

- Od ponedeljka će početi radovi i u mesnim zajednicama Vlase, Katun, Donji i Gornji Vrtogoš, Zlatokop, Pavlovac, Ribince, Crni Lug, Gornji Neradovac, Mečkovac, Bresnica i Golemo selo - kazao je Milenković.

Po rečima gradonačelnika prva deonica puta obuhvaćena radovima biće u selu Mečkovac, gde je nedavno završena rekonstrukcija osnovne škole, isturenog odeljenja OŠ Dositej Obradović u Vranju.

Vrednost radova u selu Dapčevac iznosi 1,12 miliona dinara.

Komentari

Balinovac, Mečkovac, Klašnica, struganica, Bojin del, Oblička sena, Tesovište, Gumerište... najudaljenije selo 15 km od Vranja. Asfalt se završava posle 8 km koji je postavljen 1986... Nakon toga ni metar asfalta, niti kakva tabla, oznaka na putu...

Najnovije vesti