Milenković: Istorija se ne zaboravlja, sa ponosom se sećamo naših predaka

Negovanjem tradicije učimo našu decu kako se ne zaboravlja istorija i kako uvek sa ponosom treba da se sećamo naših predaka, rekao je u nedelju Slobodan Milenković na prijemu delegacije Udruženje potomaka ratnika oslobodilačkih ratova do 1918. godine povodom Dana oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu.

- Nastavićemo da obeležavamo sve značajne datume iz naše istorije kako bi se na dostojan način odala počast svima onima koji su svoje živote dali za slobodu ove zemlje - kazao je MIlenković.

On je, najpre, svim prisutnima čestitao ovaj značajan datum, ističući da je "nama kao potomcima dužnost i obaveza da obeležavamo ovako važne datume u znak sećanja na naše heroje".

Olivera Đorđević, predsednica Udruženje potomaka ratnika oslobodilačkih ratova do 1918. godine, zahvalila se na prijemu i istakla da je današnji dan "prilika da se sa posebnim pijetetom podsetimo svih žrtava u Prvom svetskom ratu".

- Obeležavanjem ovog važnog datuma mlade ljude upoznajemo sa istorijom, sa korenima i učimo ih patriotizmu i rodoljublju - dodala je Olivera Đorđević.

Najnovije vesti