Milenković apelovao na ličnu odgovornost svakog pojedinca

Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, apelovao je u petak na sve sugrađane "da poštuju sve propisane mere" i naglasio da je "najvažnija lična odgovornost svakog pojedinca".

- Na taj način štitite sebe i svoje bližnje, a to je u ovom trenutku najvažnije - rekao je Milenković, koji je i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na sednici tog štaba u petak razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na teritoriji grada Vranja.

Usvojen je izveštaj stručno-operativnih timova o kontroli poštovanja propisanih mera zaštite od virusa COVID-19 i stručno-operativnim timovima je naloženo praćenje stanja u okviru privrednih subjekata, kao i javnih i komunalnih preduzeća, pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju prevoz putnika.

Takođe, i praćenje stanja kod pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju delatnost u oblasti trgovine na malo, usluge u oblasti ugostiteljstva, i usluge u trgovinskim centrima i sličnim objektima, kao i timu za praćenje stanja u okviru školskih i predškolskih ustanova i ustanova čiji je osnivač Grad Vranje da u saradnji sa republičkim inspekcijama i Policijskom upravom u Vranju, nastave sa intenzivnom kontrolom poštovanja preventivnih mera zaštite od virusa COVID-19.

Gradski štab za vanredne situacije još jednom je apelovao na sve poslodavce koji posluju na teritoriji grada Vranja da redovno preduzimaju sve neophodne preventivne mere u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, kao i preporukama i uputstvima nadležnih ministarstava u cilju sprečavanja širenja infekcije.

Poslodavac je dužan da u cilju osiguranja zaštite i zdravlja zaposlenih, radno angažovanih i stranaka obezbedi sve opšte, posebne i vanredne mere koje se odnose na higijensku sigurnost objekata i lica.

Poslodavac je dužan da imenuje lice koje prati sprovođenje epidemioloških mera, kao i da podatke o imenovanom licu jasno istakne na ulazu u objekat.

Najnovije vesti