Bulatović: Nikada završeni hotel je držao Banjčane kao taoce

Narodni poslanik i lider vranjskog SNS-a Slaviša Bulatović izjavio je da je u avgustu završena procedura u vezi sa prodajom neizgrađenog hotela u Vranjskoj Banji, poznatijeg kao "Skadar na Banjšici", i da je novi vlasnik kompanija Milenijum tim (Millennium team) iz Beograda.

- Najbitnije je da je taj hotel konačno dobio novog vlasnika, posle četrdeset godina vođenja sudskih sporova.

Ono što ja znam je da je novi vlasnik u obavezi da taj hotel poruši, jer postoji rešenje Građevinske inspekcije da se objekat mora srušiti iz razloga bezbednosti.

Postojeća zgrada je u neupotrebljivom stanju - rekao je Bulatović prilikom obilaska pogona kompanije Simpo u ponedeljak.

On smatra da je pre četrdesetak godina započeti i nikada završeni hotel "držao građane Vranjske Banje kao taoce".

Odgovorno tvrdim, a verujem da bi se većina građana složila, da bi Vranjska Banja imala potpuno drugačiji izgled da je taj hotel pre 40 i više godina završen - dodao je Bulatović, inače rođeni Banjčanin.

U oglasu za prodaju zemljišta pod "Skadrom na Banjštici" bilo je naznačeno "da se ne prodaje objekat, neizgrađeni hotel", već zemljište.

Takođe i da je kupac dužan da o svom trošku poruši ovaj objekat.

Početna cena zemljišta iznosila je 252.564 evra.

PRODAJA ŽELEZNIČARA

Bulatović je rekao da je problem u vezi sa upisom Hotela Železničar u Vranjskoj Banji u vezi sa upisom u katastar konačno rešen.

- Procena vrednosti kapitala je pri kraju i verujem da će i taj hotel vrlo brzo dobiti novog vlasnika - kazao je lider vranjskog SNS-a.

Oko neizgrađenog hotela godinama su sudski spor vodili Fond PIO kao glavni investitor i Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji, na čijem zemljištu je izgradnja započeta 1977. godine.

Bulatović je naglasio da "dolaze bolji dani za Vranjsku Banju", a da to podrazumeva i da ovo banjsko lečilište dobije pristupnu petlju na autoput Niš - Skoplje.

MILLENNIUM TEAM

Milenijum tim je firma sa Voždovca registrovana je za izgradnju hidrotehničkih i građevinskih objekata, a vlasništvo dele Stojan Vujko i Ivan Bošnjak, dok se u zastupništvu firme pominje i Andreja Đulić. Kompanija ima više stotina zaposlenih. Na njihovom veb sajtu piše da je osnovana 2003. godine i da je vremenom "izrasla u regionalnog lidera u svojoj oblasti, razvijajući poslovne aktivnosti na prostoru naše zemlje i regiona i od tada beleži kontinuirani rast".

- Od svog osnivanja u okviru svoje osnovne delatnosti bavi se izgradnjom hidrotehničkih objekata, infrastrukturnih objekata – saobraćajnica, železnica, gasovoda, toplovoda, specijalnim radovima, konsaltingom i građevinskim inženjeringom. Najveće zasluge za poslovne uspehe Millennium Team ima menadžerski tim koji upravlja kompanijom, zaposleni, kao i visokostručno obučeni radnici sa visegodišnjim iskustvom u izvođenju radova ovakve vrste. Znanje, iskustvo i najsavremenija mehanizacija pozicionirali su nas u sam vrh građevinskih firmi na ovim prostorima - piše na sajtu Milenijum tima.

Najnovije vesti