Milanović: Mogli smo do sva tri boda protiv Zemuna (VIDEO)

Zemun je bio bolja ekipa u prvom poluvremenu, mi smo prvih dvadesetak minuta bili uspavani, spori, daleko od igrača i nismo sprovodili po dogovoru presing u srednjoj zoni terena, međutim malo smo stabilizovali i već u prvom poluvremenu napravili ravnotežu u igri, izjavio je posle utakmice sa Zemunom u Novoj varoši (0:0) šef stručnog štaba surduličkog Radnika Milan Milanović.

- Bilo je hladno vreme, ali teren dosta dobar za ovo doba godine.

Mi smo u drugom poluvremenu, ulaskom Nikolića i Pantelića ubrzali igru unapred, imali tri dobre šanse, čak i stativu, ali kad to nismo dali na kraju smo imali i sreće da ne primimo gol od Azemovića koji je bio u dobroj šansi, ali prebacio gol nakon šuta glavom.

Ostaje mali žal što nismo dali gol, iskoristili dobru igru u drugom poluvremenu, ali moram da budem zadovoljan bodom, ostali smo neporaženi, a očekuje nas već u sredu još jedan težak meč (protiv beogradskog Rada u Surdulici, p.a) - rekao je Milanović.

Trener Zemunaca Dejan Đurđević kazao je na konferenciji za medije da je njegov tim ušao u meč "vrlo dobro".

- Krenuli smo visoko, ispresingovali protivnika, ali nam je nedostajao kvalitet u poslednjoj trećini terena.

Kako su se stvari razvijale, ulaskom igrača Radnika Nikolića, težište igre preneto je na našu polovinu, a mi smo rizikovali u želji da zatresemo mrežu protivnika, možda i malo više nego što je to potrebno, pa se desilo da smo mogli i da primimo gol.

Normalno, to je bio svestan rizik, ali kada sve izbalansiramo rezultat je sasvim realan.

Za nas ne mogu da kažem i dovoljan, jer smo očekivali sva tri boda - rekao je Đurđević.

Radnik je ovim rezultatom donekle ugrozio šansu da se izbori za plej-of, jer zaostaje pet bodova za osmoplasiranim Proleterom, koji uz to ima utakmicu manje.

Sada Surduličani imaju 19 bodova na desetom mestu na tabeli, a ispred njih je i Mačva sa 20 bodova, koja je u subotu popodne kao domaćin pobedila Čukarički sa 1:0.

Iza Radnika, na jedanaestoj i dvanaestoj poziciji, nalaze se OFK Bačka sa 17 (u ovom kolu kao domaćin remizirala sa Napretkom 3:3) i Voždovac sa 16, koji sutra gostuje Zvezdi.

U sledećem 19. kolu, već u redu, Radnik će dočekati beogradski Rad.

Najnovije vesti