Milanović: Lep rezultat, samo je još Partizan pobedio Mačvu u gostima (VIDEO)

Ako se zna da je u Šapcu Zvezda ispadala u Kupu, a da je samo Partizan pobedio Mačvu u gostima, onda moram da budem zadovoljan rezultatom koji smo ostvarili, mada ne i igrom - kazao je trener surduličkog Radnika Milan Milanović na konfrenciji za medije posle utakmice sa Mačvom, koju su njegovi fudbaleri dobili u gostima rezultatom 1:2 (1:2).

- Gledano sa strane, verovatno je utakmica bila uzbudljiva, ali za moje poimanje fudbala previše nervozna.

Dobili smo prednost isključenjem fudbalera Mačve na početku utakmice, ali smo taj deo odigralo smušeno, primili potpuno zasluženo gol sa igračem više, ali smo onda ostatak poluvremena odigrali veoma pametno, dali dva gola i imali igru pod kontrolom - kazao je Milanović.

On je dodao da je njegov tim u 45. minutu imao dosta sreće, kao i u drugom poluvremenu oko 70. minuta kada je Mačva imala dve izgledne prilike.

- Nezadovoljan sam kako smo odigrali drugi deo utakmice, bili smo nervozni, nismo dobro zatvarali sredinu, niti smo bili opasni po gol protivnika.

Valjda smo milion lopti pogrešili u pasu i nismo iskoristili prednost igrača više da damo još neki gol.

Na kraju smo malo zahvaljujući i sreći, ali i borbenosti većine naših igrača uspeli da sačuvamo vođstvo - kazao je strateg Surduličana.

Trener Šapčana Darko Tešović čestitao je ekipi Radnika na "muškoj borbi".

- Moja ekipa, uprkos porazu, zaslužuje sve pohvale.

Imali smo igrača manje od drugog minuta utakmice, tačno je da je ekipa Radnika odmah dobila brojčanu prednost, a to u ozbiljnom fudbalu mnogo znači.

Ali, mi smo isto igrali, nismo hteli ništa da menjamo, ništa da tumbamo, poveli smo, ali nismo uspeli.

Radnik je dao za kratko vreme dva gola i tu stao.

Mi smo u drugom poluvremenu igrali kao da imamo igrača više, imali prečku, stativu, ali nismo uspeli.

To je fudbal - rekao je Tešović.

Radnik je sa tri nova boda sakupio ukupno 25 i sada na devetom mestu zaostaje dva boda za osmoplasiranom Vojvodinom i sedmoplasiranim Proleterom.

Radnik bi u sledećem kolu, u subotu 15. decembra, trebalo da ima lak zadatak protiv ekipe OFK Bačka na domaćem terenu.

Najnovije vesti