Mihajlović: Četristo evra za kvadrat stana u Vranju

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će kvadrat stana u Vranju, kada bude završena izgradnja zgrada za pripadnike snaga bezbednsoti Srbije, koštati 400 evra.

Takvu cenu imaće još jedino Kraljevo, u Nišu će kvadrat koštati 450 evra, u Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici po 430 evra, a Novom Sadu i Beogradu po 500 evra.

Ona je podsetila da je država krenula sa izgradnjom 1.530 stanova, a da tokom ove i naredne godine očekuje početak izgradnje ukupno 8.022 stana za pripadnike snaga bezbednosti Srbije.

- Vrednost tih stanova sa kompletnom infrastrukturom je 325 miliona evra, a država je obezbedila lokalnim samoupravama novac da srede spoljnu infrastrukturu - rekla je Mihajlovićeva, predstavljajući projekat poslanicima u Skupštini Srbije.

Ministarka je još navela da se u Vranju gradi 186 stanova, u Nišu 190, u Kraljevu 200 stanova, u Kragujevcu 216, u Novom Sadu će početi da se gradi 548 stanova, a u Sremskoj Mitrovici 190.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...