Mihaela iz Vranja treća sa istorijskim esejom na konkursu Filizofskog fakulteta

Treće mesto u pisanju istorijskog eseja osvojila je Mihaela Milenković, učenica četvrtog razreda Gimnazije Bora Stanković u Vranju, na takmičenju koje je održano u organizaciji Departmana za istoriju Filozofskog fakulteta u Nišu.

Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je stogodišnjica smrti kralja Petra I Karađorđevića.

Mihaela, koja već godinama osvaja nagrade na brojnim literarnim konkursima, ističe da joj je ovo jedan od dražih uspeha, jer je ovaj esej "čin njene zahvalnosti našim slavnim precima i istinski rodoljubivom kralju Petru I".

- Ovaj rad je potvrda moje ljubavi prema svojoj domovini i njenoj bogatoj istoriji.

Mentor i velika podrška na ovom takmičenju bila mi je Olivera Đorđević, profesorka srpskog jezika, kojoj je ovom prilikom uručena Povelja za afirmaciju istorije i razvijanje svesti o značaju istorijske nauke u obrazovnom sistemu - kaže Mihaela.

Ova vranjska gimnazijalka i njena profesorka nagradu su preuzele na prigodnoj svečanosti u svečanoj sali Filozofskog fakulteta u Nišu.

- Ovo je još jedno značajno priznanje Mihaeli koja svojim radom, talentom i ljubavlju osvaja zaslužena priznanja i nagrade - naglasila je direktorka vranjske gimnazije Suzana Mišić Stanković.

Najnovije vesti