Gimnazijalki iz Vranja treće mesto na međunarodnom literarnom konkursu

Mihaela Milenković, učenica trećeg razreda Gimnazije Bora Stanković u Vranju o kojoj je Vranje News već ranije pisao, osvojila je treću nagradu na literarnom konkursu na temu "Misli mi lete", koji je održan u okviru festivala dečijeg stvaralaštva "Umetnik iz školske klupe".

Na konkurs je pristiglo više stotina radova učenika iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, BiH, SR Nemačke.

Njena profesorka i mentorka Olivera Đorđević sa ponosom ističe da "kada profesor srpskog jezika i književnosti ima učenicu kao što je Mihaela Milenković, onda se oseća blagosloveno profesijom koja je više od zanimanja".

- Pored prirodnih nauka, koje su njeno opredeljenje za budući poziv, Mihaela čita dela domaćih pisaca i svetskih klasika.

Duhovna literatura takođe je u sferi njenog interesovanja, a ruski pisci posebno.

Rad sa ovakvim đakom ispunjava srećom i daje podsticaj da se i sam profesor nadograđuje znanjem i u međusobnoj razmeni učenja dostigne maksimum u pedagoškom radu - navodi profesorka Đorđević.

U toku ove godine Mihaela je već osvojila dva prva mesta - na Svetosavskom literarnom konkursu i konkursu povodom oslobođenja grada Vranja od Turaka.

U toku vanrednog stanja dobila je specijalnu pohvalu Dositejeve zadužbine za rad na temu "Iduć uči u vekove gleda".

Ovo je ukupno deseta nagrada Mihaele Milenković za literarno stvaralaštvo u toku srednjoškolskog obrazovanja.

Festival je po drugi put organizovala Narodna biblioteka Radoje Domanović u Leskovcu, u okviru projekta koji su podržali Ministarstvo kulture i informisanja i grad Leskovac.

Najnovije vesti