In memoriam: Dragan Stojanović Žuća (1955 - 2021)

Dragan Stojanović Žuća, kolporter dnevnog lista Danas u Vranju, opozicija svake vlasti i poznati gradski lik, preminuo je u ponedeljak kasno uveče u Vranju u 66. godini posle kraće bolesti.

Rođen je 1955. godine u Vranju, gde se i školovao i završio srednju Tehničku školu.

Radio je u nekim lepšim vremenima u fabrici nameštaja Simpo, ali je, okarakterisan kao protivnik Miloševićevog režima (čime se i sam dičio i kao takav javno deklarisao), u fabrici svojevremeno dobio otkaz, a potom očekivano izgubio i sve procese pred sudom za povrtak na posao.

Od osnivanja i dugo godina potom bio je član SPO-a, a poslednjih godina nije bio stranački aktivan.

Bio je veliki poštovalac četničkog pokreta i Draže Mihailovića, a sam nije propuštao priliku da se javno deklariše kao nepokolebljivi borac za ljudska prava.

Individualno je politički i te kako delovao, oduvek, ne propuštajući priliku da svakodnevno, krstareći svojim čuvenim biciklom Vranjem i noseći primerke nekada Srpske reči, Vranjskih, a poslednjih godina dnevnog lista Danas obiđe pragove mnogobrojnih kuća na teritoriji Vranja.

U prolazu, na ulici, nije propuštao priliku da u mimohodu sa građanima redovno upućuje kritike vlasti, ponekad i lično, verbalno vlastodršcima kada bi ih susreo na ulici.

Takav je bio do poslednjeg dana.

Kao večiti opozicionar više puta je, uglavnom bez razloga, hapšen od strane različitih vlasti, poslednji put u maju ove godine zbog lepljenja plakata sa natpisom "Vučić izdajnik".

Iza sebe je ostavio suprugu i ćerku.

Dragan Stojanović biće sahranjen u sredu u 13 časova na Bunuševačkom groblju.

Komentari

Нека му је лака земља и вечна слава.

Jedini si bio koji si otvoreno govorio za Pahomija i vlast! Laka ti zemlja komšo.

Otisao je ZUCA ostala je tuga uvek ce te voleti CETNICI sa juga.

Bio je jedinstven i neponovljiv. Laka mu zemlja.

Zule je bio jedan od gradskih likova od kojih su se mnogi okoristili,jako pravedan i posten,uvek dosledan u svom.izdanju sa biciklom i opozicionim novinama kakva god da je opozicija bila,,pocivaj u.miru brate

Najnovije vesti