Medalje za pripadnike vranjske brigade na vojnom reliju u Rusiji

Vozači, pripadnici Vojske Srbije, među kojima i oni koji pripadaju Izviđačkoj četi 4. Brigade KOV, garnizona u Vranju, osvojili su jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na takmičenju "Vojni reli" u Rusiji.

To je bila jedna od 34 discipline Međunarodnih vojnih igara koje se održavaju u Kizilu, na dalekom istoku Rusije.

U individualnim trkama, u kategoriji vozila "Ural" 6x6 srebrnu medalju donela je posada u kojoj su bili vodnik Miloš Četrović i desetar Ivan Milošević, a bronzu u kategoriji "Kamaz" 4x4 osvojio je tim u sastavu zastavnik Miroslav Ljiljak i mlađi vodnik Goran Stanković.

Nakon individualnih trka vozače Vojske Srbije očekuju nadmetanja u trci sa bojevim gađanjem i na kraju ekipnoj trci, navodi se u saopštenju Vojske Srbije.

Sve trke izvode se u različitim terenskim uslovima, a takmičari tek pred start dobijaju podatke o maršruti, učitane u navigacione uređaje preko kojih sudije prate detalje trke i brzinu kretanja vozila.

Na takmičenju se koriste neborbena vozila u kategorijama 4x4 i 6x6 "Kamaz" i "Ural", dok se za trku sa bojevim gađanjem koriste vojna vozila 4x4 GAZ-2330 "tigar".

Za medalje u disciplini "vojni reli", osim ekipe Vojske Srbije, takmiče se i ekipe oružanih snaga Izraela, Mongolije, Kine, Belorusije, Uzbekistana i Rusije.

Na prestižnom takmičenju Međunarodne vojne igre, ove godine učestvuju ekipe iz 42 zemlje.

Pripadnici Vojske Srbije takmiče se još i u disciplinama "Čuvar reda", "Tenkovski biatlon", "Snajperska granica" i "Armija kulture".

Najnovije vesti