Međunarodni festival folklora: Igra briše sve granice FOTO/VIDEO

Svaka osobenost jednog naroda igrom postaje neraskidiva spona kojom iscrtavamo nova poglavlja druženja, ljubavi i prijateljstva, izjavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković na prijemu za učesnike Međunarodnog festivala folklora u Vranju.

Festival je održam u ponedeljak na Trgu Staniše Stošića u Vranju, uz učešće pet folklornih ansambala iz Srbije i Makedonije, a festivalskom programu prethodio je defile svih učesnika centralnim gradskim ulicama.

- Budući da je Vranje prepoznato kao sredina koja obiluje različitostima, mogu reći da je naš grad zajednica beskrajnih vrednosti i lepota - rekao je Milenković pred učesnicima.

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković rekao je da je festival prilika za nove kontakte, druženje i saradnju.

- Vi ste svojom lepotom, mladošću, narodnom nošnjom ulepšali ovaj prostor i uveselili naš grad - rekao je Tričković.

Gradska većnica Zorica Jović rekla je da joj je drago što je Vranje centar folklornih zbivanja u Srbiji.

Međunarodna smotra folklora dosad je organizovana u sklopu Dana Vranja, a ove godine se prvi put održava kao samostalna manifestacija.

Gradonačelnik Vranja predstavnicima gostujućih ansambla uručio je prigodne poklone, nakon čega je usledio tradicionalni defile gradskim ulicama i revijalni deo uz nastupe folklornih ansambala na platou kod Narodnog muzeja u centru Vranja.

Najnovije vesti