Međa i Ministarka na repertoaru vranjskog pozorišta

Predstavu Međa, u režiji Nenada Nedeljkovića, a potom i Ministarku Vladimira Lazića, pozorišna publika u Vranju moći će da pogleda u sredu i četvrtak 23. i 24. februara.

Međa je predstava koju je, po tekstu Novice Dicića, Nedeljković, inače po vokaciji glumac, režirao za tridesetogodišnjicu svog umetničkog rada u vranjskom teatru.

Premijeru je imala sredinom oktobra prošle godine.

Međa je u stvari kafana, koja se igrom slučaja našla baš na međi između dve države, okupivši i spojivši obične, male ljude koji, zaokupljeni teškom ekonomskom krizom, pokušavaju da kroz niz intrigantnih, komičnih situacija pronađu sebi izlaz u bolju budućnost.

U predstavi igraju Marko Nikolić (Milan), Marko Petričević (Dimče), Stefan Milenković (Vasa), Jelena Filipović (Lepka), Milena Stošić (Dara), Ninoslav Trajković (Kosta), Kristina Janjić Stojanović (Sofija), Jovan Veljković (Miša) i Aleksandar Mihajlović (Burim).

Na predstavu Međa (četvrtak od 20 sati) ulaz će biti slobodan, uz dobrovoljni prilog.

Kada je reč o ostvarenju Ministarka (premijera bila 11. aprila prošle godine), u režiji Vladimira Lazića, reč je o mjuziklu u kome se pojavljuje trinaest glumaca vranjskog teatra.

Predstava je neka vrsta dobronamerne opomene na naše društveno-političke anomalije.

Za scenografa je na ovom komadu angažovan Nikola Nikolić, za kostime je zadužena Ivana Mladenović, kompozitor je Ninoslav Ademović, a autori sjajnih songova Svetlana Mihajlović i Željko Mijanović.

Scenski pokret uradio je Ferid Karaica, koreografiju potpisuju Aleksandar Konrad i Nina Stanković.

Korepetitor je Nikolija Zdravković, a masku i frizure uradila je Marija Đorđević.

Početak predstave je zakazan za petak u 20 časova.

Karte za Ministarku prodaju se na biletarnici pozorišta.

Najnovije vesti