Premijerom Međe Nenad Nedeljković obeležio tri teatarske decenije FOTO/VIDEO

Premijera predstave Međa, koju je po tekstu Novice Dicića za tridesetogodišnjicu svog umetničkog rada u vranjskom teatru režirao Nenad Nece Nedeljković, izvedena je pred prepunom salom Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Nedeljković je povodom premijere kazao da je reč o komediji situacije, koja je na granici "između opore stvarnosti i neizvesne budućnosti".

"Aktuelnost nam podjednako nameće razloge i za smeh, ali i za upitanost.

Međa je u stvari kafana, koja se igrom slučaja našla baš na međi između dve države, okupivši i spojivši obične, male ljude koji, zaokupljeni teškom ekonomskom krizom, pokušavaju da kroz niz intrigantnih, komičnih situacija pronađu sebi izlaz u bolju budućnost.

Nisam želeo da insistiram na metaforično-simboličnim karakterima kako bih publici poslao nekakvu strašno važnu umetničku poruku, već sam stvar pojednostavio na komediju situacije, gde je sve jasno i gde će publika doći u pozorište da se opusti, razonodi i ode zadovljna kući", rekao je Nedeljković posle premijere.

I zaista je tako bilo.

Glumac Marko Petričević (u Međi igra Makedonca Dimčeta) rekao je da sa Nedeljkovićem kolegijalno sarađuje trinaest godina i da mu je drago što mu je ovaj poklonio povrenje da igra u predstavi.

U predstavi igraju Marko Nikolić (Milan), Marko Petričević (Dimče), Stefan Milenković (Vasa), Jelena Filipović (Lepka), Milena Stošić (Dara), Ninoslav Trajković (Kosta), Kristina Janjić Stojanović (Sofija), Jovan Veljković (Miša) i Aleksandar Mihajlović (Burim).

Prva repriza zakazana je za utorak 18. oktobra u 20 časova u Pozorištu Bora Stanković.

Najnovije vesti