Marokanac pokušao da prokrijumčari suprugu preko granice

Vranje - Neobičan pokušaj krijumčarenja državljanke Maroka (31) zabeležen je u ponedeljak na graničnom prelazu Gradina prema Bugarskoj, koju je u namenski napravljenom "bunkeru" pokušao da prokrijumčari njen suprug, saopšteno je iz Uprave carina.

- Slučaj je otkriven na ulaznoj strani prelaza Gradina oko 8.45 časova, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao kombi švedskih registarskih oznaka.

Kombijem je upravljao 73-godišnji švedski državljanin marokanskog porekla koji je carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Carinici su se u saradnji sa graničnom policijom ipak odlučili za detaljan pregled, što se ubrzo pokazalo kao dobra odluka.

U improvizovanoj komodi koju je pomenuti putnik prevozio u teretnom delu kombija, otkrivena je 31-godišnja Marokanka koja je tu bila sakrivena.

Da bi to uopšte bilo moguće, fioke komode su namerno skraćene, kako bi se napravio neophodan prostor, a žena je pritom bila pokrivena i dušecima.

Sakrivena osoba je kod sebe imala pasoš Maroka, a u razgovoru sa putnicima, carinici su saznali da je reč o bračnom paru čija je namera bila da prođu kroz Srbiju na putu do Švedske.

Naime, muškarac je izjavio da je pokušao da prokrijumčari suprugu, jer nije imala vizu koja joj je potrebna za ulazak u Srbiju - navode iz Uprave carina

Najnovije vesti